Aanbod

 

YIN YOGA & MEDITATIE Mental Therapy Session

 

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen.

 


In Yin Yoga zoeken we de stilte en de ontspanning in het ongemak. We zitten langer in een houding. De houdingen en oefeningen hebben als doel om in een specifiek gedeelte van het lichaam weerstand op te zoeken maar daarnaast de rest van het lichaam te ontspannen. Hierbij gaat het om het prikkelen van banden en pezen, versoepelen en flexibeler worden. Het laten "smelten" van het bindweefsel. Omgaan met ongemak. We willen compressie en stretch ervaren. En door langer in de houding te blijven zorg je ervoor dat de stretch helemaal doordringt tot in het bindweefsel. Zodat deze weer smelt en gaat stromen.

 

 

Je staat jezelf toe om door te stromen.

 


Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen,  je gebruikt de houding om in je lijf te komen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en, nog belangrijker, zowel fysiek als mentaal los te laten. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uitdaagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind!

 

De sessie Yin yoga en meditatie heeft een relatief rustig karakter. De sessies zijn kalm, ontspannen en fijn doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam en je mind.

 

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang Weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbetert de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels. De mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeterd hierdoor waardoor de spieren beter ondersteund worden in hun werking. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen.
Yin Yoga is een verrijkte manier om onze lichaam en geest krachtig en gezond te houden. De innerlijke rust te herstellen. En eigenlijk zoveel meer.

 

Yin Yoga zorgt ervoor dat onze collageenvezels langer gezond blijven waardoor we degeneratie, fixatie en dehydratatie tegen kunnen gaan. De houdingen in Yin Yoga stimuleren het bindweefsel een aantal stoffen te vormen; glycosaminoglycanen ook wel GAG's genoemd. Deze spelen een zeer belangrijke rol in de cellulaire ontwikkeling, reparatie en vervanging. Dit zijn vitale bestanddelen voor de ontwikkeling van vele systemen in ons lichaam, waaronder pezen, kraakbeen, hoornvlies, huid en bindweefsel.

 

Wanneer we ons bindweefsel stimuleren sturen we ons lichaam aan om een van de bekendste GAG's aan te maken, hyaluronzuur. Hyaluronzuur kan, in verhouding tot haar massa, zeer grote hoeveelheden water aan zich binden (tot wel 6 liter water per gram, oftewel zesduizend keer het eigen gewicht aan water!). Hyaluronzuur is het hoofdbestanddeel van de synovia (gewrichtsvloeistof). Deze werkt als smeermiddel bij alle gewrichtsbewegingen en zorgt er daarnaast voor dat het bindweefsel van meer vocht wordt voorzien. De gewrichten worden én blijven hierdoor soepeler en stellen we zo het verouderingsproces wat langer uit!

 

Iedereen heeft baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. Hiermee voorkom of herstel je klachten in de gewrichten, rug, schouders, heupen. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Yin yoga kun je het beste met “koude” spieren volgen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt.

 

De rust van de Yin yoga maakt ook dat het lichaam koel blijft. Zorg er voor dat je warm genoeg gekleed bent. Neem zeker in de winter een extra vest mee en wellicht een extra paar warme sokken.

 

Een sessie om helemaal tot en weer bij jezelf te komen!

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

Lightworker: Anieska Idema

 

 

 

 

RESTORATIVE & YIN Mental Therapy Session

 

Restorative (herstellende) Yoga is een cadeautje voor jezelf. Bij ons vind je een combinatie van Restorative en Yin yoga.

 

Yogavormen die geen inspanning van je vragen, maar daarentegen een groot effect teweeg kunnen brengen. Het wordt ook wel passieve yoga genoemd en is meer meditatief dan actief. Rust, zachtheid, milde stretch en herstel zijn de kernwoorden voor deze yogastijl.

 

Deze yoga vorm is zeer geschikt bij stress gerelateerde klachten (overspannenheid, Burn-out), maar ook bijvoorbeeld bij blessures of ziekten. Tevens een erg fijne yogavorm voor vrouwen in de eerste maanden na een bevalling en vrouwen in de overgang.

 

Je lichaam wordt ondersteund door kussens (bolsters) en dekens, hierdoor word je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen. De poses worden langer aangehouden (in zo min mogelijk weerstand, soms wel 10 of 15 minuten) dan in een enkele Yin Yoga les, zodat je van spanning geleidelijk over kunt schakelen naar volledige ontspanning.

 

De focus is op de ademhaling en de les is gericht op het verstillen van de mind en het activeren van het parasympatische zenuwstelsel zodat je optimaal kunt ontspannen. Vooral de gebieden van schouders, rug, bekken en heupen worden in verschillende poses uitgenodigd om te ontspannen.

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

 

Yoga Nidra Mental Therapy Session

 

Yoga Nidra wordt ook wel slaap Yoga genoemd., het is een heerlijke vorm van yoga die je in een zeer diepe staat van ontspanning brengt. Soms zelfs in trance. Dat terwijl je de hele les in warm onder een dekentje ligt. In het kader; Rust, Opladen, Complete ontspanning en Herstel. Tien minuten Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap. Yoga Nidra, betekent 'Yoga slaap' en is een yogavorm waarbij je ontspannen op je mat ligt en de teacher, ik in dit geval,  je door een begeleide meditatie naar een diepe staat van ontspanning brengt. 

 

In deze staat, tussen slapen en waken in, vindt diepe heling plaats. Tijdens Yoga Nidra gaat je brein van bèta hersengolven (een wakkere staat met veel hersenactiviteit) naar alfa hersengolven, een meer ontspannen toestand. Bij de alfa staat komt het hormoon serotonine vrij, en dat kalmeert je lichaam en geest. Van de alpha staat ga je via een theta hersengolf staat (droomstaat), naar een delta hersengolf staat waar je gedachten slechts 1 tot 4 gedachten per seconde zijn.

 

In deze staat wordt het stresshormoon cortisol uit je systeem verwijderd.

 

Uiteindelijk kun je naar een diepe delta staat zakken, waar je hersenen compleet gedachteloos zijn.
Tijdens Yoga Nidra leer je alert te blijven, zelfs als je lichaam slaapt. Je kunt tijdens Yoga Nidra soms volledig in slaap vallen, maar langzamerhand zal je merken dat je met oefenen steeds meer en meer alert blijft.

 

Een sessie om weer even compleet tot rust te komen en jezelf weer helemaal op te laden!

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

 

Hatha Yoga Mental Therapy Session

 

Hatha Yoga waarschijnlijk een van de meest bekende Yoga vormen. Hatha is een fysieke yoga vorm die voor het grootste deel bestaat uit beoefening van statische houdingen en ademhalingstechnieken.

 

Door het beoefen van Hatha Yoga creëer je meer beheersing over zowel je lichaam als je geest.

 

We maken hierbij gebruik van de Critical Alignment methode. Belangrijk is de grote aandacht voor de techniek en de juiste uitlijning van het lichaam tijdens de uitvoering van de houdingen.

 

We gebruiken hulpmiddelen in de lessen zoals bolsters, meditatiekussens of blokken (te gebruiken bij o.a. rug en nekklachten) om het beste uit zowel jezelf als uit de houdingen te halen.

 

Er zullen zowel rustige als uitdagende houdingen worden beoefend. Denk aan ‘achteroverbuigingen’ voor o.a. onder- en bovenrug klachten, ‘vooroverbuigingen’ als rustgevende houdingen en om o.a. lenigheid in de benen te bevorderen.

 

Ieder lichaam is uniek en heeft haar/zijn eigen behoeftes. Een ieder leert op zijn of haar eigen niveau!

 

Teacher: Alie de Vries

 

 

 

KUNDALINI YOGA 

 

Kundalini Yoga is een spirituele yogastijl en is naar eigen zeggen dé alles omvattende Yoga vorm. De Essentie van Yoga waaruit vele andere mooie vormen zijn ontstaan.

 

Bij Kundalini Yoga draait het om het activeren van je eigen bewustzijn. Wanneer je dit met succes uitvoert, creëer je een hogere staat van bewustzijn. Er komt energie vrij in het lichaam door het openen van de chakra’s.

 

Kundalini is zowel stille meditatie als pure actie. Kundalini Yoga is goed voor lichaam en geest en helpt je de uitdagingen in het leven beter aan te kunnen. Je krijgt nieuwe energie waardoor je weer nieuwe krachten opdoet.

 

Hoewel Kundalini Yoga een nieuwe trend is in de modeme wereld, is deze bijzondere Yoga vorm gebaseerd op ervaringen van een eeuwenoude traditie. Yoga wordt wereldwijd al heel lang gebruikt als een methode om het leven op een hele individuele en persoonlijke manier te verrijken en te verbreden.

 

Vooral in deze tijd waarin veel mensen moeite hebben om orientatie en een doel te vinden biedt het holistische concept van Kundalini Yoga een zingevende weg, die vandaag de dag nog net zo actueel is als 2500 jaar geleden!

 

Kundalini yoga verandert negatieve in positieve energie en helpt je zo om meer rust te vinden in jezelf en met je levensvreugde voor alles open te staan.
Het is een effectieve en eenvoudige techniek om je lichaam en geest te trainen. De oefeningen zijn gemakkelijk aan te passen aan je eigen niveau en zijn heel gericht te gebruiken om bijvoorbeeld je spieren te versterken (denk bijvoorbeeld aan de rug), bij klachten ( zoals met de darmen ) maar bovenal ter ondersteuning van de algehele gezondheid.

 

Kundalini Yoga is een avontuur dat de moeite waard is!

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

 

KinderYoga Mental Grow Session

 

Voor kinderen vanaf 5 jaar is er zowel ontspannende als energieke yoga. De kinderen maken spelenderwijs kennis met wereld van Yoga. Tijdens de les doen we leuke oefeningen die kinderen alle ruimte geeft om te bewegen, fantaseren, ontspannen, ervaren en ontdekken.

 

De oefeningen zijn een fijne, uitnodigende manier voor kinderen om hun concentratie, coördinatie, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te vergroten en te versterken. Het helpt ze niet alleen bij het vinden van een stukje rust en ontspanning maar tegelijkertijd bij het ontwikkelen van een krachtig en flexibel lichaam! 

 

Yoga is niet alleen goed voor het lichaam, het is ook nog eens ontzettend leuk!

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

 

Volle Maan ontspanningsmeditatie

Tijdens een volle maan ontspanningsmeditatie laat je je een uur lang heerlijk begeleiden in meditatie dit je zittend of lekker liggend op de mat beoefend, je keert deze meditatie volledig naar binnen en maakt verbinding met je innerlijke zelf. Tijdens deze meditatie mag je voelen, ervaren en loslaten.

 

Vooraf doen we een paar ontspannende Yin Yoga Oefeningen in het teken van de Volle maan energie.

 

Een Meditatie die je even helemaal laat ontspannen zodat je hopelijk nét even iets beter slaapt tijdens die woelige Volle Maan!

 

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

Volle maan cirkel kirtan kriya meditatie

Tijdens de Volle Maan cirkel Beoefenen we de krachtige transformatieve ‘Kirtan Kriya’ meditatie.
Deze is vooral bekend als de “SA TA NA MA” meditatie, Deze meditatie is een krachtig metafoor voor verandering.

 

Bijzonder om te weten; "Er wordt gezegd dat als alle andere meditatietechnieken verloren zouden gaan, deze meditatie voldoende zou zijn om onze psyche te zuiveren en ons lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen. Het is een prachtige meditatie die je helpt om van binnenuit te reinigen en te zuiveren en nieuwe heldere zaden van verandering en groei in je energieveld te planten".

 

We zullen mantra, mudra, stem en visualisatie gebruiken om je chakra's en je aura in balans te brengen. Deze diepgaande meditatie heeft de kracht om gewoonten en verslavingen te doorbreken, omdat het toegang geeft tot het deel van de hersenen waar gewoonten worden gecreëerd, waardoor je de tools krijgt om ze opnieuw vorm te geven en te transformeren. 

 

Wat doen we Tijdens de SA TA NA MA meditatie?

Tijdens deze meditatie maken we 4 oer geluiden:

 

SAA: Oneindigheid, geboorte, kosmos, begin

TAA: leven, bestaan

NAA: Dood, verandering, transformatie

MAA: Wedergeboorte Dit vertegenwoordigt de cyclus van de schepping.

 

Uit het Oneindige komt leven en individueel bestaan. Uit het leven komt dood of verandering. Uit de dood komt de wedergeboorte van het bewustzijn. Dit leidt tot het ervaren van de vreugde van het oneindige door een meelevend leven te leiden.

 

Voordat we beginnen met de meditatie warmen we kort even op met wat fijne Kundalini Yoga-oefeningen, waarna we moeiteloos in deze prachtige, transformerende en helende meditatiecirkel glijden.

 

Tijdens de meditatie wordt er een magische,, krachtige energie opgewekt, wanneer je je volledig durft open te stellen en  mee durft te doen zal dit een bijzondere beleving zijn! Kom het zelf ervaren en maak gebruik van de kracht van het samen verbinden in de krachtige  Volle Maan energie. Wanneer je klaar bent voor transformatie en groei in je leven dan is deze meditatie echt iets voor jou!

 

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

 

Women Circle

 

Ontsteek je innerlijke sparkle, laat je innerlijke vuur oplaaien bij deze bijzondere cirkel van vrouwen waar je liefdevol wordt begeleid tijdens een krachtig, transformerend samenzijn. Waar we onze innerlijke kracht, onze innerlijke schoonheid en innerlijke wijsheid mogen oproepen.

 

Laten we het heilige vrouwelijke aanroepen om samen op te staan, als zusters, als dragers van de oneindige wijsheid die in ons ligt. Samenkomen om te zingen, te bewegen, Te dansen, te delen, te mediteren en om diep verbonden te zijn met onze ziel, onze essentie. Met de intentie gericht op het loslaten van Eeuwenlang schuld en schaamte terwijl we ons verbinden met de helende energie van ons Hart en oude wonen mogen laten helen, oud zeer mogen loslaten.

 

Stap in je innerlijke kracht, verbind en geef je gave door aan de wereld!

 

Voel je de roep? Doe dan mee met deze Women's Circle om op te staan, samen in verbinding en liefde.

 

Sisters united, rise up together and shine your light bright! ♥

 

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

 

Rebalance Anti-Stress Ontspanningsmassage

 

Een heerlijke holistische ontspanningsmassage van de rug, nek, schouders (met olie) en hoofdhuid (zonder olie). 60 min.

 

Inclusief armen en handen bij een massage van 75 minuten.

 

Inclusief armen, handen, benen en indien gewenst ook de voeten bij een massage van 90 minuten.

 

Gun jezelf de tijd om in een rustgevende omgeving te ontspannen, los te laten en weer op te laden!

 

Behandeling gegeven door:

Chantal van Welbergen

Lightworker: Anieska Idema

 

 

Reiki

 

Reiki is een zeer bijzondere alternatieve geneeswijze en is in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt via handoplegging. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen.

 

Reiki brengt het zelf genezend vermogen van de mens op gang. Reiki stelt ons in staat om, door het laten stromen van de universele levensenergie, ons innerlijke zelf en ons uiterlijk gedrag in harmonie met elkaar te brengen.

 

Reiki heeft geen bijwerkingen, behalve dat het kwalen geneest of vermindert. Kortom een aangename geneeskunde.

 

De behandeling zal de gebruikelijke geneeskunde niet vervangen, wél heel mooi aanvullen en ondersteunen.

 

Wil je de heerlijke warme Reiki energie zelf ervaren? Wil je weer rust en balans in je leven?

 

Dan is deze behandeling wat voor jou! 

 

 

Behandeling gegeven door:

Chantal van Welbergen

Anieska Idema

 

  

Lomi Lomi

 

Een bijna magische massage!

 

Lomi Lomi afkomstig uit de prachtige Hawaiaanse traditie en cultuur gericht op ontspanning en genezing, is een ware weldaad voor lichaam en geest. Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Het loslaten en ontspannen in pure verbinding met de source en de levensenergie Aloha.

 

Op Hawaï wordt deze massage elke generatie door gegeven. Lomi Lomi is een volledige lichaamsmassage die met kalme en lange vloeiende bewegingen wordt uitgevoerd met (voornamelijk de zachte delen) de onderarmen over het gehele lichaam.

 

Een Lomi Lomi massage draagt bij aan het losweken van blokkades en laat de energie weer stromen, stimuleert de stofwisseling, reinigt het lichaam van afvalstoffen en verbetert de bloedsomloop.

 

Daarnaast heeft de behandeling een positief effect op de organen, vermindert de pijn en zorgt ervoor dat je weer terug in balans komt. Wanneer je last hebt van angsten, stress of negatieve gedachten of gevoelens draagt Lomi Lomi bij aan het verminderen hiervan.

 

Een helende, transformerende behandeling voor lichaam én geest!

 

 

Behandeling gegeven door: 

Anieska Idema

 

 

Begeleide Meditatie en ademcoaching

 

Hulp bij het mediteren en beter ademhalen (bv bij hyperventilatie, angst).

 

Wanneer je wel wil mediteren, maar moeite hebt om geconcentreerd en bij jezelf te blijven. Als je last hebt van hyperventilatie, angst of stress of Burn-out begeleid ik je graag door middel van diverse meditatie oefeningen terug in balans, terug naar complete rust.


de sessie zal plaatsvinden bij Shoshin spiritual center in Harkema.

 

Je kunt een losse sessie boeken of gaan voor een langer traject.

 

 

Spiritual Teacher: Chantal van Welbergen

 

 

Personal yoga / meditatie begeleiding

 

Ben je opzoek naar privé yoga of meditatie begeleiding? Voel je welkom  bij Shoshin!

 

Chantal is een ervaren Spiritual yogi die haar hooggevoeligheid inzet tijdens haar sessies en behandelingen. Invoelend,, eerlijk en warm. Chantal luistert graag naar je en voelt aan wat er voor jou nodig is om volledig jezelf te kunnen en mogen zijn tijdens de yogasessie. Zij begeleidt jou in de houdingen en neemt je graag mee op een reis door je eigen lichaam en geest.

Je hebt de mogelijkheid om te werken aan dat wat voor jou belangrijk is in een één op één situatie. Dat kan fysiek (bij b.v. blessures of ziekten), mentaal (b.v. stress, burn-out) of een combinatie hiervan zijn. De sessies worden afgestemd op jouw niveau en wensen.

 

Wanneer privé yoga en/of meditatie coaching?

 • Heb je klachten waardoor je geen reguliere yoga sessies kunt of wilt volgen OF vind je Een yogasessie in groepsverband net even té spannend?
 • Ben je geïnteresseerd in meditatie en/of yoga, maar doe je het liever wanneer het jou uitkomt en alleen?
  Dan zijn privé sessies iets voor jou
 • Wil je graag specifieke begeleiding bij verschillende houdingen?

 

Privé Yoga en meditatie  is zeer geschikt voor mensen die te maken hebben met o.a.:

 • Burn-out / stressklachten
 • Ademhalingsproblemen gerelateerd aan spanning (hyperventilatie e.d.)
 • Blessures / pijnklachten
 • Rugpijn
 • Slechte houding
 • Moeite met drukte van een volle yogales
 • Emotionele disbalans
 • Angsten


Uit welke yogastijlen kun je kiezen?

 • Yin yoga
 • Yoga Nidra
 • Restorative yoga
 • Hatha Yoga
 • Kundalini Yoga
 • Meditatie
 • Het leren van specifieke houdingen

 

Intakegesprek

In het telefonische intakegesprek bespreken we jouw eventuele klachten en wensen. Samen maken we een planning, met de daarbij behorende afspraak of afspraken.

Werkwijze


Een privésessie zal plaatsvinden bij Shoshin spiritual center in Harkema.

Je kunt een losse sessie boeken of gaan voor een langer traject.

 

 

Bedrijfsyoga / Behandelingen

 

Yoga is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven.

 

Waarom investeren in yoga voor uw werknemers?

 

 • Minder ziekteverzuim en betere prestaties.
 • Yoga via de werkgever biedt een aantrekkelijk belastingvoordeel
 • Het doen van yoga met collega’s verbetert de onderlinge communicatie en werkt daardoor krachtig tegen een slechte sfeer en pesten op het werk.
 • Meer weerbaarheid tegen kritiek.
 • Zowel yoga als meditatie vermindert stress direct. Dit is wetenschappelijk aangetoond.

 

Er zijn binnen Shoshin diverse mogelijkheden

 

 • Workshop Yoga in het bedrijf (eenmalig)
 • Workshop Yoga bij Shoshin (eenmalig)
 • Vaste les yoga in het bedrijf (wekelijks)
  • Vaste  les Yoga bij Shoshin (wekelijks)
  • 1 op 1 behandeling in het bedrijf (wekelijks, trajectduur bespreekbaar)
  • 1 op 1 behandeling bij Shoshin (wekelijks, trajectduur bespreekbaar)

   

  Wij komen eenmalig of wekelijks naar uw bedrijf en zullen 45 tot max. 60 minuten lesgeven aan de werknemers. Ook kunt u er voor kiezen om uw werknemers naar Shoshin te komen. De les bestaat uit voor iedereen uit te voeren houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie (ongeacht leeftijd, gesteldheid of ervaring). Deze lessen kunnen, indien gewenst gevolgd worden in gewone (werk)kleding en worden gegeven op de werkvloer in een kantine of andere (vergader)ruimte.

   

  Voor meer informatie over de lessen en kosten kunt u ons bereiken op telefoonnummer: +31(0)6 52096306 of neem contact op via het contactformulier op de website.

   

   

  Workshops

   

  Regelmatig geven wij diverse gezellige mindfull en creatieve workshops.

   

  Denk bijvoorbeeld aan het maken van prachtige dreamcatchers, moodboards en meer.

   

  "Together we create'.

   

  Hou onze instagrampagina en website in de gaten voor onze leuke workshops!

   

   

  Shoshin yogaparty

   

  Heb je iets speciaals te vieren en wil je wel eens iets anders? Misschien is een Yogaparty dan precies wat je zoekt!

  We creëeren een super fijne sessie volledig naar wens. Er zal naar aanvraag ongeveer 60 minuten les gegeven worden. Je mag zelf je wensen aangeven voor een sessie. Een sessie kan bijvoorbeeld bestaan uit voor iedereen goed uit te voeren houdingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen (ongeacht leeftijd, gesteldheid of ervaring). Maar als je juist een meer uitdagender les wilt kan natuurlijk ook!


  Deze sessies kunnen, indien dit gewenst is gevolgd worden in gewone kleding. Je hoeft verder niets te regelen of mee te nemen alles is aanwezig ( behalve je fotocamera om de gezelligheid vast te leggen!)  * thee en iets lekkers na de les inbegrepen